Elsach N.V.

 • Geschiedenis

  In de loop van het jaar 1985 besloot de heer Sleypen Charles, huidig afgevaardigd bestuurder van de NV, om in bijberoep een eigen productie van lattenbodems op te starten. Hij was toen nog werkzaam bij een meubel- en matrassenfabrikant in een verantwoordelijke functie in het onderhoud en automatisering van de productie.
  In eerste instantie ontwikkelde en bouwde hij zelf zijn eerste machines en startte hij een bescheiden productie op aan huis.
  Zijn eerste modellen lattenbodems werden door de markt qua prijs en kwaliteit gunstig onthaald en al vlug werd het noodzakelijk om de productiecapaciteit uit te breiden.
  Hij huurde een bedrijfspand in Zutendaal en ging hij zich fulltime bezig houden met het eigen bedrijf.
  Reeds vanaf dit moment werden de eigen producten verkocht onder de naam ELSACH, toen nog een eenmanszaak.

  Op 6 juli 1988 werd de firma omgevormd tot een Naamloze Vennootschap waarin de heer Sleypen de absolute meerderheid van de aandelen bezat en nog steeds bezit.
  Buiten het gamma van lattenbodems dat men in eigen beheer produceerde, werden er ook matrassen verkocht die men van derde producenten aankocht. Commercieel leek het toen opportuun om meer greep te krijgen op de productie van de matrassen. Dit was enkel mogelijk door ook deze in eigen beheer te gaan produceren maar de beschikbare financiële middelen werden in beslag genomen door de constante groei van de onderneming. Andere financieringsmodaliteiten werden gezocht en gevonden. Enkele personen, samen met de NV Elsach besloten om een afzonderlijke NV op te richten om de productie van de matrassen in onder te brengen. Op 12 september 1990 zag deze laatste het levenslicht onder de naam Elsach Matrassen NV.
  Er werd in 1992 een samenwerkingsovereenkomst tussen beide NV's ondertekend i.v.m. exclusieve productie en verkoop van matrassen en werd er aan de NV Matrassen ook officieel de toelating gegeven om de naam Elsach te voeren, een naam die ondertussen door de NV Lattenbodems werd beschermd met een Benelux Merkinschrijving.
  De zaken draaide goed en om de gestadige groei te kunnen financieren werd in 1993 besloten om een kapitaalverhoging door te voeren, een kapitaalsverhoging die trouwens volledig werd onderschreven door de heer Sleypen Charles.
  Begin 1995 werd er verhuisd naar de nieuwe gebouwen op het industrieterrein "Oude Bunders" te Maasmechelen.
  Jaren werd er hard gewerkt aan het gamma lattenbodems en matrassen. Nieuwe modellen werden gelanceerd, vernieuwende ideeën werden geïntroduceerd en de markt werd uitgebreid.
  De samenwerking met de NV Elsach Matrassen werd op 25 april 2002 opgezegd en er werd besloten om, na een periode waarin een overgangsgamma matrassen wordt gefabriceerd met medewerking van enkele toeleveranciers, een volledig nieuw gamma op de markt te brengen. Dit nieuwe gamma wordt geïntroduceerd op de beurzen van Nieuwegein in september 2002 en van Brussel in november 2002.
  Eens dit gamma matrassen goed en wel op de markt geïntroduceerd was, drong zich de noodzaak op om ook een boxspring in ons assortiment op te nemen.
  De eerste modellen hiervan werden voorgesteld op de beurs van Nieuwegein in september 2004 en van Brussel in november 2004.
 • Lees meer
 • E-mail
 • Website
 • Telefoon nummer
  +32 (0) 89 77 55 00
 • Fax
  +32 (0) 89 77 56 00
 • KvK Nummer
  Niet Bekend
Vestigingen
Openingstijden
 • 08:00 - 16:30
 • 08:00 - 16:30
 • 08:00 - 16:30
 • 08:00 - 16:30
 • 08:00 - 15:30
 • Gesloten
 • Gesloten
Trefwoorden